Taking too long? Close loading screen.

Piškotki

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je uvedel pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij, oz. dostop do informacij shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, le zakon je posegel v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo naša spletna stran shrani v brskalnik vaše naprave. Te datoteke nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika. V primeru vaše registracije in naročila, se lahko podatki, ki nam jih posredujete povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotek sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko v nastavitvah spremenite. Možnostnastavitve imate, da brskalnih samodejno sprejme, samodejno zavrne ali pa da prejmete opozorilo preden piškotke shranite.

Več informacij o nastavitvah piškotkov poglejte v navodilih vašega brskalnika:

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število ter tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o njihovih piškotkih si lahko preberete na naslednji povezavi.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Na spletni strani for-you.si so v uporabi naslednji piškotki:

Piškotki

Na spletnem portalu avtomali.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.​